Poprvé na FOR GASTRO & HOTEL

Na tento mezinárodní veletrh jsme měli pifku už když jsme projekt “Uzavřený cyklus jídla v restauraci a kavárně” před rokem připravovali. Tenkrát jsme však netušili, že rok 2020 bude pro gastro-svět velmi nečekanou zkouškou. Tady jsou naše postřehy ze čtyřdenního FOR GASTRO & HOTEL 2020.

Atmosféra pod rouškou

Víme, že tahle akce bývá dost nadupaná a hala Výstaviště Letňany v minulých letech praskala ve švech. Letos to tak nebylo. I když měl veletrh v rámci vládních opatření zelenou, v koridorech mezi stánkami prodili návštěvníci pozvolna. Přesto jsme rádi, že jsme se rozhodli udělat tento odvážný krok a odpilotovat si Kokozu v prostředí, kde ještě nemá vyšlapaný chodníček. Tím, že jsme nemuseli odbavovat hrozny zvídavých zákazníků jsme se mohli více věnovat networkingu s ostatními vystavovateli.

 

Rozjíždíme projekt pro gastroprovozy

Od září 2020 jsme zahájili projekt, který se soustřeďuje právě na restaurace a kavárny. Rádi bychom této cílové skupině pomohli integrovat koncept “uzavřeného cyklu jídla” do jejich provozu. Projekt finančně podporuje Státní fond životního prostředí a my aktuálně hledáme provozy, které by měly chuť se do projektu zapojit. Více info o projektu najdete tady a neváhejte nám vyplnit dotazník

Kokoza na pódiu

Máme radost, že jsme dostali prostor od organizátorů a mohli jsme popovídat o tom, co Kokoza už 8 let dělá a proč je škoda, že počet zástupců českých restaurací na světových seznamech udržitelných restaurací je nula, či  jaké malé krůčky to mohou změnit.

 

Na stánku žížaly i smoothie

Stánek jsme tentokrát ladili ve spolupráci se scénografem a snažili se o více čistší a minimalistický dojem. Vzali jsme s sebou také všechny naše živé tvory – žížaly ve vermikompostéru Urbalive a směs bakterií a bioodpad v nádobě Bokashi a také elektrický kompostér GreenGood včetně svého obsahu. Díky milé spolupráci s Urban Monkey jsme mohli pocestné osvěžit za studena lisovanými šťávami, raw limonádami či ovocnými smoothie. V záloze jsme měli  na rozdávání také lahvičky od Urban Money naplněné žížalím čajem, který s vašimi kytkami udělá úplné zázraky.

 

Koho můžete potkat a co si můžete odnést

Můžete tu potkat všechny možné profese z prostředí hotelů, restaurací, kaváren a na druhé straně výrobce a prodejce nejrůznějších zařízení, produktů, služeb, vychytávek pro ještě efektivnější a pohodlnější chod vašeho provozu. Jsou tu také novináři. Odnést si můžete inspiraci a cenné kontakty pro spolupráce, třeba kontakt na paní, která s námi chce udělat komunitní zahradu.



Tento projekt je spolufinancován Státním fondem životního prostředí České republiky na základě rozhodnutí ministra životního prostředí.

Zaujal Vás tento projekt? Sdílejte ho s ostatními!

Související články

Zpět na stránku článků