menu
CZ
Soňa Valčíková
20.10.2020

Svoz bioodpadu je pohodlné řešení, jak třídit bioodpad v bytě, aniž byste potřebovali zahradu, vermikompostér nebo Bokashi. Je skvělé, že v Praze funguje systém svozu bioodpadu, což zvyšuje kvalitu prostředí, ve kterém ... Číst dál >

Soňa Valčíková
06.10.2020

Jak mohou Pražané dopřát svým slupkám cestu na kompostárnu místo do spalovny? Jednoduše — pomocí jednoho online formuláře. Jen je třeba dostat požehnání od majitele domu nebo SVJ. Předpokladem je, že žijete na území ... Číst dál >

Veronika Makovská
22.09.2020

Zakládání komunitních zahrad, jejich rozvíjení a realizace aktivit s místem spojených je ze své povahy spjato se sdružováním lidí. Pravděpodobně každé společenství sdílející společný záměr (např. komunitní pěstování), dříve ... Číst dál >

Soňa Valčíková
04.09.2020

Komunitní kompostování je disciplína, která spojuje lidi. Společným jmenovatelem takové skupiny je kompost a chuť třídit bioodpad. Aby to vše dobře klapalo, je důležité najít zodpovědnou osobu – správce kompostu, aby se ... Číst dál >

Veronika Makovská
17.08.2020

Téma udržitelnosti prorůstá naší každodenností a my se pomalu učíme, jak na to. Napadlo vás někdy, jak je to s udržitelností v gastronomii? Nás jo. Tak jsme se rozhodli, že v rámci projektu Uzavřený cyklus jídla v provozu ... Číst dál >

Veronika Makovská
11.08.2020

Chtěli byste začít vermikompostovat, bydlíte v bytě a máte pocit, že umístění vermikompostéru doma není nejlepší nápad? Zkuste vermikompostér umístit na balkon nebo lodžii. O své zkušenosti se s námi podělil ... Číst dál >

Soňa Valčíková
14.07.2020

Letní teploty mohou mít i svá drobná úskalí. Ať už máte vermikompostér doma nebo na terase, měli byste pravidelně kontrolovat, jestli vám kompost nevysychá a žížalám není příliš vedro.  Náš pomocník – rozprašovač s ... Číst dál >

Veronika Makovská
06.07.2020

V průvodci Jardiner autrement à Paris jsme při hledání inspirativních míst v Paříži narazili na zahradu na střeše, která byla uvedena slovy: „Hned vedle velké pošty v La Chapelle zazvoňte na branku. Nechte u hlídače svou ... Číst dál >

Soňa Valčíková
29.06.2020

Díky Bokashi metodě můžeme zpracovávat organické zbytky doma, bez zápachu a mušek. Výsledkem je nafermentovaný materiál, který je třeba promíchat se zeminou, aby jej biota (mikroorganismy, žížaly, houby, bakterie atd.) ... Číst dál >

Soňa Valčíková
26.06.2020

Téma cirkulární ekonomiky neboli (hezky česky) oběhového hospodářství více a více prosakuje i do českého prostředí. Díky kurzu celoživotního vzdělávání Oběhové hospodářství na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze se ... Číst dál >

Načíst další