Není dne, kdy by nám v emailové schránce poradime@kokoza.cz, na facebooku či ve sluchátku nepřistál alespoň jeden dotaz spojený s pěstováním nebo kompostováním. Těch kompostovacích je o něco víc a nás moc baví pomáhat vám ... Číst dál >
Během roku 2020 jsme poskytli desítky hodin konzultací, které prorůstaly tématem komunitních zahrad a městského pěstování. Radostí je, že současná společenská situace přispívá k touze obyvatel měst pěstovat a ... Číst dál >
Udržitelnost prorůstá všechny činnosti, které v Kokoze děláme. Proto asi není velkým překvapením, že i blížící se vánoční svátky chceme uchopit s co největším ohledem na naší drahou planetu a životní prostředí. Uvařte si ... Číst dál >
V kladenské čtvrti Kročehlavy, nedaleko obchodního centra, vyrostla komunitní zahrada na zatravněném pozemku Kauflandu, který nebyl do té doby příliš využíván. Zahrada od začátku vyvolávala velká zájem. Jak kolemjdoucích, ... Číst dál >
Plánujete založit novou komunitní zahradu, máte vyhlídnutý pozemek a teď přemýšlíte, jak jej co nejlépe využít? Anebo už v komunitní zahradě pěstujete, ale rádi byste ji nějak efektivně rozšířili a vylepšili? Zajímáte ... Číst dál >
Komunitní zahrada s původním názvem Kukučínova vyrostla na asi 2,5 tisícovém oploceném pozemku, na kterém je stavební uzávěra z důvodu plánované stavby metra. Až později jí zahradníci přejmenovali na Zálesí a pod tímto ... Číst dál >
Bokashi je metoda zpracování bioodpadu, která díky své praktické velikosti v podobě malých roztomilých nádob patří primárně mezi interiérová řešení. Bokashi samozřejmě můžete mít i na terase nebo kdekoliv jinde. Ale co v ... Číst dál >
Teplota je jedním ze základních faktorů, které ovlivňují kompostovací proces. Jak zajistit podmínky, aby mikroorganismy v kompostu pracovali na rozkladu našich slupek, i když teplota vnějšího prostředí klesá až do záporných ... Číst dál >
Komunitní zahradu s libozvučným názvem Cukrkandl se podařilo vybudovat v roce 2018 ve spolupráci s Městskou částí Praha 12. Jak vznikla zahrada na brownfieldu? Inspiraci, jak oživit spící brownfield o celkové ... Číst dál >
Na tento mezinárodní veletrh jsme měli pifku už když jsme projekt “Uzavřený cyklus jídla v restauraci a kavárně” před rokem připravovali. Tenkrát jsme však netušili, že rok 2020 bude pro gastro-svět velmi nečekanou ... Číst dál >