menu
CZ
Veronika Makovská
15.05.2020

Prvním mistrem kompostářem, se kterým jsme se v Paříži setkali, byl Jean-Jacques Fasquel a jeho Jardin Santerre v sídlištní zástavbě 12. obvodu. Netušila jsem, že když se vydám hledat jeden z jeho tipů, komunitní kompostér ... Číst dál >

Soňa Valčíková
05.05.2020

Až 40 % toho, co házíme do „směsi“, jsou organické zbytky. Končí na skládkách, kde se mění v jedy, nebo ve spalovnách. Nyní, kdy trávíme více času doma, vaříme, chystáme svačinky a posilujeme svou imunitu ovocem a ... Číst dál >

Soňa Valčíková
30.04.2020

První květnový týden patří každoročně oslavám kompostování. Ano, i kompost má svůj svátek, dokonce sedmidenní. Mezinárodní týden kompostování letos slaví své 25. výročí, a proto si zaslouží o to větší pozornost. Téma ... Číst dál >

Veronika Makovská
30.04.2020

Na tohle setkání jsme se hodně těšily. Takové kompostovací rande naslepo, které jsme si domluvily přes e-maily. Co to asi bude za člověka? A kde je tady ta komunitní zahrada, když je všude jen beton a obrovské paneláky? A v ... Číst dál >

Soňa Valčíková
28.04.2020

Od roku 2018 nabízíme na e-shopu Kokozy český vermikompostér Urbalive také v žížalami zabydlené variantě. Rozhodli jsme se tak ušetřit čas a usnadnit práci těm, kteří nechtějí žížaly „barterovat“ přes žížalí mapu mapko.cz, ... Číst dál >

Soňa Valčíková
16.04.2020

Už jste slyšeli o Bokashi? Vedle kompostování je to jedna z dalších metod na zpracování organického materiálu. A to docela elegantně, přímo doma, bez zápachu, mušek a velké námahy. Dali jsme dohromady základní informace o ... Číst dál >

Soňa Valčíková
08.04.2020

Žijeme ve 21. století a snad ve všech oborech se objevují zcela nové pracovní pozice. Co třeba takový happiness manager nebo programátor umělé inteligence. V oblasti udržitelnosti tomu není jinak. Při naší kompostovací misi ... Číst dál >

Soňa Valčíková
12.02.2020

Lokální, čerstvá a šetrná k přírodě, či dokonce jedlá? Ano, tyhle parametry může mít kytice pro vaše blízké. Je radost pohledět, že ekologických projektů v květinářském oboru pomalu přibývá a my jako zákazníci máme možnost ... Číst dál >

Soňa Valčíková
05.12.2019

Možnost třídit slupky do hnědých nádob na bioodpad, které jsou pak sváženy do kompostárny je velmi user-friendly a pohodlné řešení. V Praze bylo doposud  možné využívat svoz bioodpadu jako komerční službu od svozových firem. ... Číst dál >

Denisa Lešková
03.12.2019

Jak snadno vznikne ze slupek a zbytků zeleniny výživný kompost se přesvědčili žáci pátých a šestých tříd ZŠ Angel v rámci dalšího z workshopů projektu Uzavřený cyklus jídla do škol. Pod naším vedením si vyrobili tři ... Číst dál >

Načíst další