Nabídka pro gastroprovozy
ve škole, školce, firmě, kavárně, čajovně, restauraci, ...
Třídit bioodpad a kompostovat jde jednoduše a efektivně také ve velkém. Kompostuje se ve školách, firmách i restauracích, a to s pomocí jednoduchých i sofistikovanějších technologií, které si poradí dokonce s velkým množstvím gastroodpadu. Záleží především na tom, kolik slupek a dalších organických zbytků podnik generuje a jaké jsou možnosti umístění kompostérů. Řešení máme hned několik. Rádi vás s nimi seznámíme a společně vybereme to nejvhodnější pro vaší provozovnu.

Představíme vám uzavřený cyklus jídla
Pěstování, jídlo a kompostování jsou nerozlučná trojka. Nejlépe se jim daří, když se pěkně propojí do tzv. uzavřeného cyklu jídla. Organické zbytky z kuchyně můžete snadno zpracovat přímo v místě vzniku na přírodní hnojivo, které lze využít pro pěstování bylinek nebo zeleniny. Poté, co zeleninu a bylinky využijete při vaření, zbytky putují do kompostéru a kruh se tak uzavírá.
Sklizené dobroty z vašich truhlíků zpracujte v kuchyni. Uvidíte, že salát z vlastnoručně vypěstovaných rajčat chutná úplně jinak.
Organické zbytky z vaší kuchyně nevyhazujte do směsného odpadu, kam nepatří, nýbrž je zkompostujte. Promění se tak na černé zlato, které přidáte opět do půdy k vašim rostlinám, aby měly dostatek živin.
K pěstování vlastního ovoce a zeleniny nepotřebujete nutně zahradu. Šťavnatá rajčata, voňavé bylinky a další zelené radosti zvládnete vypěstovat i v truhlíku na balkoně nebo na terase.
Učíme restaurace kompostovat
Mám restauraci a chci začít kompostovat
Rádi byste ve vaší kavárně, restauraci nebo bistru kompostovali, ale nevíte si rady? Napište nám na info@kokoza.cz a domluvíme si společnou konzultaci.

Komunitní zahrady, hmyzí hotely, eventy pro děti a dospělé. Od roku 2019 spolupráce s Kokozou jsme dokázali skvělé věci a rozhodně tím nekončíme. Na spolupráci nejvíce oceňujeme entusiasmus a zcela nové úhly pohledu na udržitelnost. Rovněž nás těší zapojení integrační dílny na všech realizovaných projektech.
Peter Chalupianský, CSR Manager, Kaufland Česká republika v.o.s.
Kokoza nám pomohla přiblížit se k našemu snu o cirkulární restauraci. Založila zahradu, díky které můžeme experimentovat s čerstvými bylinkami v kuchyni a vyškolila personál v udržitelnosti a zpracování gastroodpadu v elektrickém kompostéru GreenGood. Na naší spolupráci oceňuji jejich profesionální přístup a také tým, který je k dispozici odborným konzultacím. Nyní společně připravujeme workshopy a další aktivity podporující udržitelnost pro návštěvníky naší restaurace a partnery.
Juan Cruz Pacin, Founder & CEO, Restaurace Gran Fierro
Zdravé bydlení je klíčovou filosofií pro všechny naše developerské projekty - opírá se o 5 pilířů, kterými jsou: čerstvý vzduch, dostatek přirozeného světla a kvalitní umělé osvětlení, tepelná a akustická pohoda, a také psychická pohoda. Právě tento pátý pilíř je v dnešní uspěchané a anonymní době extrémně důležitý. Proto pořádáme nejrůznější sousedská setkání, grilování či sázení bylinek na komunitních zahrádkách našich projektů, aby se spolu sousedé seznámili, spřátelili se a vytvořili funkční komunitu. To je ovšem velmi složitý a dlouhodobý úkol a my si velmi vážíme toho, že k sobě máme tak zkušeného partnera, jakým je Kokoza, která nám pomáhá a radí, jakými kroky fungující a přátelské komunity dosáhnout.
Petr Valeš, produktový manažer, JRD Development
Udržitelnost je pro naši společnost velice důležitým tématem, proto jsme zvolili na několik tématických workshopů právě organizaci Kokoza. Spolupráce s Kokozou byla vždy bezproblémová a příjemná. Program dokáží přizpůsobit různým akcím jak pro zákazníky, tak pro zaměstnance. Lektorky jsou velice profesionální a je poznat, že jsou zapálené do svého tématu. Měli jsme workshop na pěstování na balkonech a workshop, který se týkal kompostování. Obojí mělo velký úspěch a osobně znám několik co-workerů, kteří díky workshopu začali kompostovat i doma.
Barbora Ambrušová, Local Marketing Specialist, IKEA Česká republika s.r.o.