Kompostování a udržitelnost v gastroprovozech.

Nabídka pro gastroprovozy

ve škole, školce, firmě, kavárně, čajovně, restauraci, ...

Třídit bioodpad a kompostovat jde jednoduše a efektivně také ve velkém. Kompostuje se ve školách, firmách i restauracích, a to s pomocí jednoduchých i sofistikovanějších technologií, které si poradí dokonce s velkým množstvím gastroodpadu. Záleží především na tom, kolik slupek a dalších organických zbytků podnik generuje a jaké jsou možnosti umístění kompostérů. Řešení máme hned několik. Rádi vás s nimi seznámíme a společně vybereme to nejvhodnější pro vaší provozovnu.

Představíme vám uzavřený cyklus jídla

Pěstování, jídlo a kompostování jsou nerozlučná trojka. Nejlépe se jim daří, když se pěkně propojí do tzv. uzavřeného cyklu jídla. Organické zbytky z kuchyně můžete snadno zpracovat přímo v místě vzniku na přírodní hnojivo, které lze využít pro pěstování bylinek nebo zeleniny. Poté, co zeleninu a bylinky využijete při vaření, zbytky putují do kompostéru a kruh se tak uzavírá.
Sklizené dobroty z vašich truhlíků zpracujte v kuchyni. Uvidíte, že salát z vlastnoručně vypěstovaných rajčat chutná úplně jinak.
Organické zbytky z vaší kuchyně nevyhazujte do směsného odpadu, kam nepatří, nýbrž je zkompostujte. Promění se tak na černé zlato, které přidáte opět do půdy k vašim rostlinám, aby měly dostatek živin.
K pěstování vlastního ovoce a zeleniny nepotřebujete nutně zahradu. Šťavnatá rajčata, voňavé bylinky a další zelené radosti zvládnete vypěstovat i v truhlíku na balkoně nebo na terase.

Učíme restaurace kompostovat

Mám restauraci a chci začít kompostovat

Rádi byste ve vaší kavárně, restauraci nebo bistru kompostovali, ale nevíte si rady? Napište nám na info@kokoza.cz a domluvíme si společnou konzultaci.

Chcete pomoct?
Ozvěte se, něco zajímavého
určitě vymyslíme.