menu
CZ

Ochutnáváme zahradu i rukama

Ochutnáváme naši komunitní zahradu Vidimova. Chceme totiž, aby si děti vytvořily dobrý vztah k samotnému prostoru zahrady a k tématům pěstování a kompostování ve městě, a nepřímo tak oslovit i rodiče těchto dětí. Zaměřujeme se na všechny smysly. Když si je zbystříme, budeme pozornější k tomu, co jíme, co nakupujeme, co nás obklopuje. Naše smysly nám nejlépe ukážou cestu k poctivé potravině. Zkusili jste si v obchodě přičichnout k rajčeti, anebo pomačkat řepu?

 

Co pěstujeme doma a na chatě?

exkurze Vidimova exkurze Vidimova

Jak jsme hledali žížaly v komunitním kompostéru.

exkurze Vidimova exkurze Vidimova

exkurze Vidimova exkurze Vidimova

S větrem o závod, aneb jaké znám bylinky?

exkurze Vidimova exkurze Vidimova exkurze Vidimova exkurze Vidimova

Pozorujeme, čicháme, mneme mezi prsty, ochutnáváme, vybíráme, tvoříme.

exkurze Vidimova exkurze Vidimova exkurze Vidimova exkurze Vidimova

Nejlíp chutná, co si sami vypěstujeme a pak uvaříme.

exkurze Vidimova exkurze Vidimova exkurze Vidimova exkurze Vidimova

 

Workshopy jsou určené pro žáky 1. stupně ZŠ.

Případné objednávky směřujte na Veroniku: veronika@kokoza.cz; 774 433 159.

K programu vám více prozradí Jana: janak@kokoza.cz; 606 021 521.

 

Na workshopech spolupracujeme s organizací Slow Food a s Hlavním městem Prahou.

logo HMP

Autorem článku je Veronika

Podobné články
Teru Menclová
02.05.2021

Každý z nás vytváří přibližně 100 kg biologicky rozložitelného odpadu ročně, přičemž se jedná převážně o bioodpad z kuchyně a ze zahrad. Z celkového množství našeho odpadu to pak tvoří zhruba 40 %. Tyto zbytky však bohužel ... Číst dál >

Veronika Makovská
13.12.2014

Dramatický nárůst obezity a cukrovky je ve Spojených státech snad největším problémem veřejného zdraví. Ještě více se tento problém týká původních amerických obyvatel. Podle amerického ministerstva zdravotnictví jsou ... Číst dál >