Loučíme se s tréninkovým programem a rozšiřujeme náš tým

Nadace Jistota Komerční banky nám v říjnu 2017 pomohla otevřít roční tréninkový program. Jeho cílem bylo poskytnout v roce 2018 osobám se zkušeností s duševním onemocněním z celé Prahy pracovní místa na pozici Pomocný zahradník, a to v délce 3-12 měsíců. Chtěli jsme tím zvýšit nejen jejich možnost uplatnění na trhu práce, ale také kvalitu jejich života v pracovní i osobní rovině a umožnit jim zapojení se do místní komunity v rámci Komunitní zahrady Vidimova.

A jak se vše povedlo? Bylo s námi 8 zájemců o zaučení do zahradnického kumštu. Někteří s námi strávili společnou prací 6 měsíců a část účastníků programu se stanou součástí našeho týmu i po ukončení tréninku, a to díky podpoře Operačního programu Prahy – pól růstu ČR pro celkové rozšíření a stabilizaci naší integrační dílny. Takže od prosince 2018 se rozrosteme o 5 nových kolegů.

Kokoza3_pracesedrevem

zahradník

Tréninkový program jsme společně oslavili a zakončili setkáním na zahradní slavnosti na Komunitní zahradě Vidimova a odstartovali tak naší další spolupráci.

Kokoza2_ZahajeniSezony2018

kokoza

Projekt podpořila Nadace Jistota Komerční banky.

Zaujal Vás tento projekt? Sdílejte ho s ostatními!

Související články

Zpět na stránku článků