menu
CZ

Vlastnoručně vypěstovaná zelenina chutná dvojnásob, přesvědčili se žáci

Před koncem školního roku se na ZŠ Angel v rámci projektu Uzavřený cyklus jídla do škol konala zahradní slavnost. Všichni učitelé, žáci i jejich rodiče si tak mohli prohlédnout výstupy, které děti vytvořily v uplynulých měsících – návrhy změn na školní zahradě i v atriu, vyvýšené záhony plné voňavých bylinek, šťavnatých rajčat a zrajících cuket. 

Nástěnka_aktivity za 9_18 - 6_19Zahradní slavnost_UCJ_2

 

Hned v následujícím školním roce pak byl správný čas výsledky své práce také (a to doslova) ochutnat. V rámci workshopu zpracování výpěstků žáci z páté třídy připravili pro žáky z druhých tříd zeleninu sklizenou na školních záhonech a pomazánku, do které přidali vypěstované bylinky. Společně se pak všichni sešli a hodovali. Starší žáci také pro mladší připravili společné sázení tulipánů. Kromě zahradnických dovedností si tak všichni vyzkoušeli, jak funguje mezitřídní spolupráce.

Workshop zpracování výpěstků_1

 

Autorem článku je Denisa

Podobné články
Soňa Valčíková
24.04.2020

Jak aplikovat koncept uzavřeného cyklu jídla (UCJ) do prostředí restaurací a kaváren je téma, kterým se zabývá náš projekt s názvem UCJ v provozu. Naše svatá trojice, jídlo, pěstování a kompostování, se díky tomu vydává na ... Číst dál >

Veronika Makovská
31.05.2012

Sledujte dnes reportáž o kompostování ve městech v pořadu Ekonomika+: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10249971631-ekonomika/212411058390531/. Číst dál >