menu
CZ

Poprvé na FOR GASTRO & HOTEL

Na tento mezinárodní veletrh jsme měli pifku už když jsme projekt “Uzavřený cyklus jídla v restauraci a kavárně” před rokem připravovali. Tenkrát jsme však netušili, že rok 2020 bude pro gastro-svět velmi nečekanou zkouškou. Tady jsou naše postřehy ze čtyřdenního FOR GASTRO & HOTEL 2020.

Atmosféra pod rouškou

Víme, že tahle akce bývá dost nadupaná a hala Výstaviště Letňany v minulých letech praskala ve švech. Letos to tak nebylo. I když měl veletrh v rámci vládních opatření zelenou, v koridorech mezi stánkami prodili návštěvníci pozvolna. Přesto jsme rádi, že jsme se rozhodli udělat tento odvážný krok a odpilotovat si Kokozu v prostředí, kde ještě nemá vyšlapaný chodníček. Tím, že jsme nemuseli odbavovat hrozny zvídavých zákazníků jsme se mohli více věnovat networkingu s ostatními vystavovateli. 

Rozjíždíme projekt pro gastroprovozy

Od září 2020 jsme zahájili projekt, který se soustřeďuje právě na restaurace a kavárny. Rádi bychom této cílové skupině pomohli integrovat koncept “uzavřeného cyklu jídla” do jejich provozu. Projekt finančně podporuje Státní fond životního prostředí a my aktuálně hledáme provozy, které by měly chuť se do projektu zapojit. Více info o projektu najdete tady a neváhejte nám vyplnit dotazník

Kokoza na pódiu

Máme radost, že jsme dostali prostor od organizátorů a mohli jsme popovídat o tom, co Kokoza už 8 let dělá a proč je škoda, že počet zástupců českých restaurací na světových seznamech udržitelných restaurací je nula, či  jaké malé krůčky to mohou změnit.

Na stánku žížaly i smoothie

Stánek jsme tentokrát ladili ve spolupráci se scénografem a snažili se o více čistší a minimalistický dojem. Vzali jsme s sebou také všechny naše živé tvory – žížaly ve vermikompostéru Urbalive a směs bakterií a bioodpad v nádobě Bokashi a také elektrický kompostér GreenGood včetně svého obsahu. Díky milé spolupráci s Urban Monkey jsme mohli pocestné osvěžit za studena lisovanými šťávami, raw limonádami či ovocnými smoothie. V záloze jsme měli  na rozdávání také lahvičky od Urban Money naplněné žížalím čajem, který s vašimi kytkami udělá úplné zázraky.

Koho můžete potkat a co si můžete odnést

Můžete tu potkat všechny možné profese z prostředí hotelů, restaurací, kaváren a na druhé straně výrobce a prodejce nejrůznějších zařízení, produktů, služeb, vychytávek pro ještě efektivnější a pohodlnější chod vašeho provozu. Jsou tu také novináři. Odnést si můžete inspiraci a cenné kontakty pro spolupráce, třeba kontakt na paní, která s námi chce udělat komunitní zahradu.



Tento projekt je spolufinancován Státním fondem životního prostředí České republiky na základě rozhodnutí ministra životního prostředí.
Autorem článku je Soňa

Podobné články
Veronika Makovská
11.09.2018

Milí příznivci pěstování a kompostování ve městě,    podzim klepe na dveře a zahradnické sezóně se stříhá metr. Rádi bychom Vás proto pozvali ve čtvrtek 4. října od 16:00 na zahradní slavnost do naší komunitní zahrady ... Číst dál >

Denisa Lešková
09.08.2019

Neuvěřitelný milion tun! Víc než 500 kilo na jednoho obyvatele. Tolik kompostu už se ve Vídni podařilo vytvořit od roku 1991, kdy rakouská metropole svoz bioodpadu zavedla. Kompost pak využívá k péči o městkou zeleň, ale ... Číst dál >