V sobotu 19. června 2021 jsme s Kokozou vyrazili do pražského parku Grébovka opět s naším kompostovacím varieté. Tentokrát jsme zavítali na 10. ročník food festivalu Apetit piknik, který pořádá redakce časopisu Apetit.
Na pódiu o udržitelnosti v gastroprovozech
Moderátorka Adéla Gondíková přivítala ve dvou vstupech na hlavním pódiu naši kompostovací konzultantku Soňu společně se žížalami a Bokashi. V rozhovoru byla řeč o různých způsobech kompostování nejen v domácnosti, ale také v gastroprovozech. Na ty se s Kokozou zaměřujeme v rámci projektu “Uzavřený cyklus jídla v restauraci a kavárně”, který díky podpoře Státního fondu životního prostředí, můžeme realizovat. Aktuálně nám gastroprovozy z celé ČR nejvíce pomohou, když nám vyplní dotazník, v rámci kterého získáme cenná data o přístupu gastroprovozů k udržitelnosti.
Žížaly na stánku i v chill out zóně
Skvělé počasí a desítky stánků s tou nejlepší ukázkou kvalitních a vynikajících dobrot přilákala tisíce foodies. Stánek Kokozy nabízel kromě seed bomb a dalších vychytávek také možnost posedět v chill out zóně pod stromy. Zde si mohl spokojený gastrosexuál vychutnat své úlovky a začíst se do některé z našich zábavných brožur o kompostování, či se pobavit přímo s našimi odborníky o pěstování a kompostování.
Naše postřehy
- Potkali jsme velmi vstřícného a milého hygienika, odborníka na HACCP, se kterým jsme probrali spolupráci a problematiku HACCP v souvislosti s aplikací kompostování a pěstování do provozů.
- Na stánku se návštěvníci nejčastěji ptají na péči o zahradní kompostéry, či na princip fungování vermikompostování a Bokashi.
- Do řeči jsme se dali i s několika zástupci gastroprovozů na stáncích, kde jsme se bavili o možnostech další spolupráce. Bioodpady, gastroodpady, kompostování, obalové materiály a nádobí určeno “to go” jsou hlavními tématy