menu
CZ
Soňa Valčíková
26.06.2020

Téma cirkulární ekonomiky neboli (hezky česky) oběhového hospodářství více a více prosakuje i do českého prostředí. Díky kurzu celoživotního vzdělávání Oběhové hospodářství na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze se ... Číst dál >

Soňa Valčíková
24.06.2020

Zajímá vás, jak fungují společensky prospěšné podniky zevnitř, jak se zakládá komunitní zahrada, ale také možnost zabořit ruce do hlíny a být součástí realizací zajímavých projektů či farmařit? Od toho jsou tu stáže, které ... Číst dál >

Veronika Makovská
03.06.2020

Pařížská čtvrť La Chapelle se netěší té nejlepší pověsti, je v ní spousta shonu, hluku, vůní, barev, exotických krámků, bazarů, nechvalně se však proslavila krádežemi a obtěžováním na ulici. Výraznou architektonickou ... Číst dál >

Veronika Makovská
15.05.2020

Prvním mistrem kompostářem, se kterým jsme se v Paříži setkali, byl Jean-Jacques Fasquel a jeho Jardin Santerre v sídlištní zástavbě 12. obvodu. Netušila jsem, že když se vydám hledat jeden z jeho tipů, komunitní kompostér ... Číst dál >

Soňa Valčíková
05.05.2020

Až 40 % toho, co házíme do „směsi“, jsou organické zbytky. Končí na skládkách, kde se mění v jedy, nebo ve spalovnách. Nyní, kdy trávíme více času doma, vaříme, chystáme svačinky a posilujeme svou imunitu ovocem a ... Číst dál >

Soňa Valčíková
30.04.2020

První květnový týden patří každoročně oslavám kompostování. Ano, i kompost má svůj svátek, dokonce sedmidenní. Mezinárodní týden kompostování letos slaví své 25. výročí, a proto si zaslouží o to větší pozornost. Téma ... Číst dál >

Veronika Makovská
30.04.2020

Na tohle setkání jsme se hodně těšily. Takové kompostovací rande naslepo, které jsme si domluvily přes e-maily. Co to asi bude za člověka? A kde je tady ta komunitní zahrada, když je všude jen beton a obrovské paneláky? A v ... Číst dál >

Soňa Valčíková
28.04.2020

Od roku 2018 nabízíme na e-shopu Kokozy český vermikompostér Urbalive také v žížalami zabydlené variantě. Rozhodli jsme se tak ušetřit čas a usnadnit práci těm, kteří nechtějí žížaly „barterovat“ přes žížalí mapu mapko.cz, ... Číst dál >

Soňa Valčíková
24.04.2020

Jak aplikovat koncept uzavřeného cyklu jídla (UCJ) do prostředí restaurací a kaváren je téma, kterým se zabývá náš projekt s názvem UCJ v provozu. Naše svatá trojice, jídlo, pěstování a kompostování, se díky tomu vydává na ... Číst dál >

Soňa Valčíková
16.04.2020

Už jste slyšeli o Bokashi? Vedle kompostování je to jedna z dalších metod na zpracování organického materiálu. A to docela elegantně, přímo doma, bez zápachu, mušek a velké námahy. Dali jsme dohromady základní informace o ... Číst dál >

Načíst další