Rostlinář.cz, praktická vychytávka online

Jarní sezónu můžete začít chytře s inovativní aplikací Rostlinář. Stačí vybrat rostliny a o vše ostatní už se postará tento online zahradník. Dokáže poradit, když bude potřeba. Díky tomu nezapomenete třeba na řez, hnojení nebo zazimování. Dokonce už umí poradit i s výsadbou! Zkuste to, je zdarma.

Potkali jsme se s kluky, kteří Rostlináře rozjížděli, a zeptali se jich na pár otázek.

Jak aplikace vznikla?

Před třemi lety jsme seděli s Honzou jako studenti už v novém céčku na ČZU … u piva (smějí se). Říkali jsme si, že by byla škoda, abychom jako studenti zemědělky nakonec nedělali pracovně nic souvisejícího se zemědělstvím. No a po několika týdnech jsme si všimli, že na trhu neexistuje nic jednoduchého, co umožní i amatérovi pěstovat s úspěchem prakticky cokoliv.

Na základě vaší energie tuším, že současnou verzí nekončíte. Na co se můžeme těšit příště?

Chceme, aby byl Rostlinář schopný nahradit zahradníka odborníka. Zvažujeme tak napojení na IoT i logistiku a realizátory zahrad společně s architekty. Potenciál je ovšem mnohem větší. Jako obvykle bude zásadní, jak aplikaci i nové funkce přijmou koncoví uživatelé i spolupracující firmy. Zpětná vazba zatím překonala očekávání.

Bude Rostlinář zdarma i v dalších letech?

Snažíme se, aby tomu tak mohlo být. Už teď náš živí úplně něco jiného, byť ve stejném odvětví. Minimálně samotná aplikace by měla být s mnoha skvělými funkcemi zdarma. Jak už jsem zmínil, záleží na spolupracujících firmách, pro které to může být také hodně zajímavá platforma.

Závěrem otázka, na kterou odpovídáte asi často. Co pěstujete?

Adam: Třeba minulý rok jsem experimentoval s ředkvičkami v květináči. Semena jsem zasadil do substrátu plného kompostu a doslova po pár dnech jsem se nestačil divit. Tak velké bulvy jsem neviděl ani v obchodě!

Honza: Přiznám se, že zatím na pěstování moc času nebylo, ale chystám se to změnit.

Zaujal Vás tento projekt? Sdílejte ho s ostatními!

Související články

Zpět na stránku článků